top of page
Forfatterens bildeCathrine Andersen

Vil vi ikke sitte ute å ta en pils etter 21.30 på sommeren

I formannskapet den 10. september så var alkoholpolitisk handlingsplan til behandling. Den inneholder salgs og skjenketider, retningslinjer og vilkår. Denne har vært på høring hos bransjen og det kan undres litt over at ingen har reagert på kapittel 4.6.6 som handler om utendørs skjenkebevilling/uteservering?


Kapittel 4.6.6 Utendørs skjenkebevilling/uteservering sier følgende:


Følgende momenter skal vektlegges særskilt ved søknad om utendørs skjenkebevilling, uavhengig av om det gjelder fast skjenkebevilling, ambulerende, enkeltanledning eller festival/arrangement (utover det som gjelder øvrige søknader):


• Beliggenhet, herunder stedtes egnethet, driftskonsept og målgruppe

• Ro- og ordensmessige hensyn, herunder også musikk og støy fra gjester – det skal alltid foreligge en vurdering fra Kommuneoverlegen v/Miljørettet helsevern, og det bør fastsettes vilkår om støynivå og eventuelle krav til støyreduserende tiltak og/eller dokumentasjon på overholdelse av støykrav i tråd med anbefalinger fra kommuneoverlegen

• Det skal fastsettes egne serverings- og skjenketider for utendørs servering/skjenkebevilling. I Sandefjord kommune tillates vanligvis uteservering/skjenking frem til kl. 23:30 i helger og til kl. 21:30 på hverdager.

• Skjenketiden utendørs kan begrenses eller utvides dersom ro- og ordensmessige hensyn og/eller hensyn til omliggende naboer tilsier dette.

• Trafikk, tilgjengelighet og hensyn til fri ferdsel forbi uteserveringen

• Utendørs skjenkeareal må defineres og klart avgrenses. Detaljerte tegninger av det avgrensede området utendørs skal vedlegges søknaden.

• Mulighet for effektiv kontroll, herunder alderskontroll og vakthold. • Det forutsettes at det er inngått leieavtale med grunneier/utleier om bruksrett. Skriftlig avtale skal fremlegges.

• Uttalelse fra politi


Det er selvfølgelig det 3 kulepunktet FrP reagerte på:  Det skal fastsettes egne serverings- og skjenketider for utendørs servering/skjenkebevilling. I Sandefjord kommune tillates vanligvis uteservering/skjenking frem til kl. 23:30 i helger og til kl. 21:30 på hverdager. 


Dette er nytt i denne planen og betyr at dersom dette blir vedtatt, så begrenses tiden man kan sitte ute å nyte alkoholholdig drikke til 23.30 i helger og 21.30 i ukedager. Det vil bli endrede driftsvilkår for flere av byens uteserveringer, og konsekvensene vil bli utfordrende for de fleste. Det å nekte en gjest en pils under en konsert eller en noe godt å drikke etter et måltid på en onsdag i ferietid ville kanskje blitt noe utfordrende, og er det slik vi vil ha det? Det kan fort bli tomt i kurbadehagen eller på byens uteserveringer tidlig og jeg tipper at mange kanskje ville besøkt Larvik eller Tønsberg, om ikke det skulle regne hele sommeren da.


Nå tenker noen at dette gjelder bare nye søknader, men alle som har skjenkebevilling må søke på nytt hvert 4 år, så denne ville truffet alle. Nå løftet jo FrP denne problemstillingen i formannskapet, så administrasjonen skal ta en gjennomgang av dette. Sandefjord FrP kommer til å fremme forslag om å endre dette om det ikke har sneket seg inn som en feil, men vi er jo avhengig av at bransjen bidrar i sine høringssvar. Det er jo alkoholpolitisk handlingsplan bestemmer driftsvilkårene for serverings og skjenke bransjen i Sandefjord.



141 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page