top of page
Harry Gran

Spennende planer om boliger

Det er fint å se at store aktører vil og tør å utfordre på videre utvikling av brakk områder i byen vår. Selv etter at politikerne har fullstendig rasert utkastene til for eksempel Carlsen kvartalet


Først litt om Thor Dahl’s utkast til planer for videre utvikling av Framnesområdet. Etter kommuneplanen er vi oppfordret til å i størst mulig grad unngå å bygge og utvikle på dyrket eller dyrkbar mark. Sandefjord FrP mener likevel at større samfunnsmessige prosjekter må kunne unntas hvis nødvendig, eksempler kan være Jernbane, vei, skoler eller liknende. Vi (politikerne) er oppfordret til å utnytte områder vi allerede bruker i best mulig grad.


Således er høyblokken som er foreslått spennende. Den kan gi oss ett signalbygg som jeg mener vi absolutt trenger i Sandefjord.


Jeg som har vært så heldig og seilt under Thor Dahl flagget ser jo også for meg at den godeste Sissener passer på å flagge fra toppen av dette foreslåtte 22 etasjers høyhuset, med Thor Dahls tradisjonelle firmalogo som igjen er veldig «Sandefjordsk», med hvalen som var med å skape både Thor Dahl og Sandefjord.

Synes jo også en må innrømme at transformasjonen av Framnes fra ett skipsverft til boliger og skoler gjør ett bra inntrykk og gir tillit til at utbygger har gode intensjoner. Leste også innlegget fra Arkitekturopprøret Norge og konkluderer med at vi er helt klart uenige om videre utvikling av byen vår. Her blir det referert til fagpersoner som har ett mye mer gammeldags/tradisjonell syn på videre utvikling.


Så til Jotun sine planer om å transformere den store tomten (Vera tomta) og kaianlegget på nedsiden av Jotun’s anlegg på Vindal. Jeg synes det er veldig bra at en aktør av Jotuns kaliber går foran og ønsker å rydde opp i gamle avsetninger og få området «normalisert» igjen. Det må jo sies at dette, med den slags deponering og avsetning var godkjente metoder den gang det ble gjort, men derfor er det enda bedre at Jotun tar ansvar og initiativ.


Dette synes vi i FrP er veldig spennende planer og ser vel for oss at dette er utvikling i ett langt tidsbilde. Vi får kanskje en ny bydel, «Jotunbyen» (fritt etter Kværnerbyen). Transformere området med boliger, spisesteder, torv og kanskje en strand er jo bare fantastisk.


Vi gleder oss til å få sakene til behandling, her kan vi se nærmere på prosjektene og forhåpentligvis ha en konstruktiv debatt. Infrastruktur er en viktig del av dette som må med i vurderingene.


Konklusjonen min er at Sandefjord skal være overlykkelig med at vi har aktører som kan og vil utvikle deler av byen/kommunen vår. De jeg nevner spesifikt over her er bare fordi utkastene – planene – vyene deres er verdt en diskusjon om vi er positive eller ikke. Det er mange andre utviklere i vårt område og de må vi heie på. Sånn at vi får utvikling som gagner innbyggere, byen vår og utbyggere

15 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page